Stemronde publieksprijs Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 geopend!

De vier finalisten die nog in de race zijn voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 zijn bekend. Maandag 20 november zijn de vier talenten gepresenteerd tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal. Jelle van Haaster, Shirley Elands, Wouter Struijk en Dwight van van de Vijver zijn de #verandervoerders waar FUTUR naar op zoek is! Ze zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingsavond op 18 januari in Rotterdam. Daarnaast wordt dan de publieksprijs uitgereikt, waarvoor nu gestemd kan worden.

Tijdens een pittige selectiedag, georganiseerd door FUTUR en JS Consultancy, zijn de finalisten gekozen. Jelle, Shirley, Wouter en Dwight lieten 70 jonge concurrenten achter zich. Ze vallen op door hun empathisch vermogen, overtuigingskracht, innovatieve werkwijze en hun lef om dingen anders te doen. Emke Westra, voorzitter van FUTUR: “Deze jonge ambtenaren durven het anders aan te pakken en zijn gedreven om de overheid te innoveren. Ze werken alle vier aan andere thema’s, maar vinden elkaar in de manier waarop zij vernieuwen en weten te verbinden. Ze slaan bruggen naar de samenleving en nieuwe technologieën.”

Tijdens de verkiezingsavond op 18 januari nemen de kandidaten het op tegen elkaar op de felbegeerde titel. Daarnaast is er een publieksprijs waarvoor vanaf nu gestemd kan worden via de site van FUTUR. De winnaar krijgt een opleidingscheque van de Bestuursacademie en natuurlijk eeuwige roem als publiekslieveling.
Hieronder stellen we de kandidaten voor, op onze site staat nog meer informatie over hen:

Jelle van Haaster is promovendus bij het ministerie van Defensie. Jelle stelt zich autonoom op en vindt zijn eigen weg. Hij zag een enorme potentie in het gebruiken van apps  tijdens opleidingen, trainingen en de dagelijkse bedrijfsvoering van Defensie. Om deze ontwikkeling te stimuleren en de weg voor ‘tech’ vrij te banen, bouwde Jelle in het weekend zelf een eerste app. Zijn apps zijn nu al 15.000 keer  gedownload. Jelle ziet het als zijn taak om de ‘tech’ bij de overheid te introduceren. Kijk hier naar zijn filmpje .

img_2919-vierkant

Shirley Elands werkt als adviseur product- en procesinnovatie bij het Kadaster. Shirley zet onder andere hackathons in waarbij open datasets slim worden gecombineerd, om maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden met nieuwe inzichten en technologieën. Ze is ambitieus, enthousiast en weet mensen en ontwikkelingen te verbinden. Bekijk haar filmpje.

img_2922-vierkant

Wouter Struijk legt verbindingen tussen jongeren, ambtenaren en politici over de ontwikkeling in de samenleving en bewustzijn over elkaars rol. Hij is open en en verbindend en heeft als beleidsadviseur jeugd & onderwijs bij de gemeente Schiedam op innovatieve wijze samen met jongeren het beleid opnieuw vormgegeven. In Schiedam heeft hij nieuwe vormen van verbinding georganiseerd waardoor jongeren echt invloed hebben. Neem hier een kijkje naar zijn video.

img_2939-vierkant

Dwight van van de Vijver durft als inspecteur en boegbeeld bij de Nationale Politie te benoemen wat er aan de hand is en maakt lastige onderwerpen als etnisch profileren, diversiteit en de aanpak tegen loverboys bespreekbaar. Hij geeft om alle mensen en zoekt naar duurzame constructieve verbindingen. Dwight blijft bij zichzelf, weet zich goed te presenteren en werkt bevlogen aan thema’s als inclusie. Bekijk zijn videoboodschap.

img_2948-vierkant

Verkiezing
Stichting FUTUR organiseert de verkiezing om het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar te maken. Op donderdag 18 januari 2018 is de finale Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 in Rotterdam. De toegang is gratis en na de verkiezing gaan de voetjes van de vloer. Voor vertier, drank en een dj zorgt FUTUR, jij doet de rest. Wil je bij de verkiezingsavond aanwezig zijn? Meld je aan via de site van FUTUR.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: