Serious Ambtenaar op 19 december in Breda

Op 19 december gaan 100 ambtenaren in Breda aan de slag met vraagstukken om geld op te halen voor het goede doel van Serious Request.

Zoals ik hier al eerder schreef gaat Serious Ambtenaar vernieuwd door. Een groep enthousiastelingen hebben het concept terug gebracht naar de kern. De vrijwillige ambtenaren zijn welkom in Breda; de stad waar dit jaar het Glazen Huis van 3FM Serious Request 2016 staat. Er wordt aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Wij laten ze niet stikken en hebben een slogan gekozen die aansluit bij het thema en de beweging dat de overheid steeds meer faciliteert: Geef lucht aan…

Vrijwilligers

Iedere ambtenaar die zich wil inzetten voor Serious Ambtenaar is welkom om zich hier in te schrijven. Als je meedoet draag je bij aan het goede doel en kun je tegelijkertijd kennis delen, netwerken en samenwerken met collega`s uit andere vakgebieden. Dit jaar zijn er ongeveer 100 vrijwilligers nodig die hun denkkracht in willen zetten. De teller loopt al aardig op. Al 50 ambtenaren hebben zich ingeschreven.

Vraagstukken

Dit jaar zoeken we in totaal 10 vraagstukken. Heb jij een vraagstuk waarop je graag de inbreng wilt van tien diverse ambtenaren uit de hele overheid? Meld je vraagstuk aan via de site! Alphen aan de Rijn heeft al een vraagstuk ingediend over de Omgevingswet.  Op 19 december gaan de vrijwillige ambtenaren dan met elkaar voor jou aan de slag en daarna kunnen we gezamenlijk het opgehaalde bedrag naar het Glazen Huis brengen.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: