De twaalf finalisten voor beste ambtenaar van het jaar zijn …

De finalisten voor de verkiezingen van Beste Ambtenaar van 2016 zijn bekend. Er zijn meer dan 10.000 stemmen uitgebracht via Twitter, de website van Publiek Denken en LinkedIn. Dat heeft geleid tot de volgende top 12 (twee personen per categorie):

Decentrale overheden, beleid:
Jeroen Jonker – senior beleidsadviseur gemeente Enschede
Gretha Leever – beleidsadviseur gemeente Groningen

Decentrale overheden, management:
Sabine Kern – programmamanager provincie Limburg
Joki Harms – hoofd COWWI gemeente Schagen

Decentrale overheden, uitvoerend:
Patricia Labije-Keizer – teamcoördinator gemeente Nissewaard
Abdelhak Belkasmi – veiligheidscoördinator gemeente Amsterdam

Rijksoverheid, beleid:
Mirella Tijhaar – programmamanager nationaal capaciteitenprogramma ministerie van VenJ
Eugène van Mierlo – programmacoördinator risicobeheersing Brandweer Nederland /IFV

Rijksoverheid, management:
Astrid Hendriks – programmamanager Banenafspraak UWV
Rhodia Maas – algemeen directeur Dienst Terugkeer en Vertrek

Rijksoverheid, ondersteunend/uitvoerend:
Koen Haer – projectmanager Vereniging voor OverheidsManagement
Vincent Toms – cyber security consultant SSC-ICT

Jury

Op 22 november komt de jury bijeen. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 14 december. De regels zijn als volgt: “Voor de volledige lijst van de PD Top 100 worden alle categorieën bij elkaar genomen, waardoor er een lijst van nummer 1 t/m 100 ontstaat. De nummer 1 van deze lijst is de publiekswinnaar (heeft de meeste stemmen). Er zullen dus twee prijzen worden uitgereikt: de winnaar van de PD Top 100 (aangewezen door de jury) en de publiekswinnaar (de ambtenaar met de meeste stemmen).”

De jury wordt voorgezeten door Erik Akerboom, korpschef Nationale Politie. Verder nemen in de jury plaats: Olav Welling (ministerie van BZK, directeur Ambtenaar en Organisatie); Sietske Pijpstra, (VNG, hoofd Werkgeverszaken en Gemeentelijke organisatie/secretaris College van Arbeidszaken); Albert Vermuë (directeur Unie van Waterschappen); Ab van Ravestein (directeur RDW en voorzitter Handvestgroep); Gabrielle Haanen (gemeentesecretaris Utrecht en voorzitter VGS); Henk-Jan Bolding (provinciesecretaris Groningen) en Michaël Munnich (directeur Driessen). Ook de winnaar van vorig jaar, Richard Baas, doet mee. De Ambtenaar wenst hen veel wijsheid toe.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: