Concept Serious Ambtenaar gaat vernieuwd door

Vrijdag 4 november 2016 heeft een groep enthousiastelingen besloten om door te gaan met het concept ‘Serious Ambtenaar’. Dit is een inzamelingsactie waarbij ambtenaren in hun vrije tijd meewerken aan een maatschappelijk vraagstuk en zo geld verdienen voor Serious Request.

Voor de editie van 2016 had zich nog geen nieuwe organisatie gemeld, dus hing de toekomst van het concept aan een zijden draadje. Deelnemers waren teleurgesteld over de organisatie van vorige edities. Toch is er energie bij een aantal enthousiastelingen om vrijwillig samen een volgende editie tot een succes te maken. Met een brainstorm over sterke en zwakke punten is het concept aangepast. De komende editie gaat weer terug naar de kern. De grote pluspunten van Serious Ambtenaar zijn op inspirerende wijze geld ophalen voor het goede doel en kennisdelen, andere organisaties leren kennen en innovatieve oplossingen bedenken. Door een compacte editie hoopt de nieuwe organisatie de kwaliteit en betrokkenheid te versterken.

Het initiatief ontstond bij de finale van de wedstrijd Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2011 en was zo succesvol dat er de afgelopen jaren in totaal ruim anderhalf miljoen is opgehaald voor het goede doel van 3FM Serious Request. In 2016 worden nu alle opdrachten op één locatie uitgevoerd rondom de periode van het Glazen Huis. De ambtenaren die meedoen halen geld op voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. De komende dagen gaat de nieuwe organisatie, waar ik een onderdeel van ben, aan de slag en gaat onder andere een nieuwe website live.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

1 reactie

  1. 24 november 2016

    […] ik hier al eerder schreef gaat Serious Ambtenaar vernieuwd door. Een groep enthousiastelingen hebben het […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: