Tien genomineerden #JAvhJ2017 bekend!

De shortlist van tien kandidaten die in de race zijn voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 is bekend. FUTUR-voorzitter Emke Westra maakte de tien namen bekend tijdens de opening van Ambtenaar 2.0 Dag op 7 oktober in Hoofddorp.

Tijdens de Ambtenaar 2.0 Dag kregen de kandidaten het podium om zichzelf voor te stellen. De tien kandidaten werden geselecteerd uit meer dan 50 nominaties uit alle overheidslagen. Het was een pittige klus voor het bestuur van FUTUR, omdat uit de concrete voorbeelden over de jonge ambtenaren uit het hele land duidelijk bleek dat alle kandidaten het verschil maken.Voorzitter Emke Westra is opgetogen met de tien overgebleven kandidaten: ‘We mogen trots zijn op het jonge talent dat in onze publieke sector rondloopt. Deze tien kandidaten zijn echte professionals die allemaal een prachtig uithangbord zijn voor ons vak van ambtenaar.’

De tien genomineerden komen uit de hele overheid:

  • Marieke Duchatteau, Advisor European Funding Strategy bij de Gemeente Utrecht
  • Jascha Jochem, coördinator GebiedspoolManagementOffice (GPMO) bij de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid
  • Hans Hindriks, beleidsmedewerker directie MBO bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  • Chris Klunder, Adviseur Markt en Inkoop bij Rijkswaterstaat
  • Teun Meulepas, Projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant
  • Elise Pastoor, Buurtbrandweervrouw bij Veiligheidsregio Groningen
  • Karen van Ruiten, Projectleider Innovatie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Miriam Wardenaar, Projectleider bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken
  • Jessica de Wit, Directiesecretaris bij de Gemeente Stichtste Vecht
  • Eveline Zeeman, Programmamanager Vluchtelingen bij de Gemeente Zaanstad

Verdere procedure
FUTUR, het landelijke jonge ambtenaren netwerk, organiseert de verkiezing elk jaar om de positie van de jonge ambtenaar goed op het netvlies van het grote publiek te zetten. Dit jaar hanteert FUTUR het thema ‘over grenzen’’. De kandidaten zullen zich van hun beste kant laten zien op de selectiedag op 4 november. Tijdens de selectiedag gaan de kandidaten in diverse opdrachten de strijd met elkaar aan voor één van de vier finaleplaatsen. De selectiedag wordt verzorgd door JS Consultancy. Op 14 november 2016 tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal maakt FUTUR de vier finalisten bekend. Op 19  januari 2017 wordt bekend wie de opvolger wordt van Souhail Chaghouani en zich een jaar lang Ambtenaar van het Jaar mag noemen. De verkiezingsavond vindt plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: