FUTUR zoekt jonge ambtenaar die grenzen verlegt

Vandaag start de nominatieperiode voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing. Dit jaar zoekt FUTUR jonge ambtenaren die grenzen durven te verleggen.

Over grenzen
Elk jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ). Dit jaar hebben we gekozen voor het thema ‘over grenzen’. Steeds meer overheden werken samen met andere overheidsorganisaties, maatschappelijke partners en inwoners. Er ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden waarvan jonge ambtenaren slim gebruik kunnen maken. Het thema ‘Over grenzen’ gaat daarom over de uitdaging van jonge ambtenaren om over de grenzen van hun eigen rol te kijken; hoe kan je echt het verschil maken?

Profiel
We zijn op zoek naar jonge ambtenaren die grenzen verleggen. Het is een zoektocht naar jonge professionals die lef hebben, niet in hokjes denken en over grenzen heen durven te kijken. Het gaat om jonge mensen die een hart voor publieke zaak hebben en zich 100% inzetten om een verschil te maken. Iedereen die zo’n jonge ambtenaar kent, kan hem of haar nomineren via het nominatieformulier op de site van FUTUR.

#JAVHJ17
De winnaar mag zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen. Hij of zij staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Met het winnen van de eervolle titel ontvangt de Jonge Ambtenaar van het Jaar ook een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaringsprijs. Naast de titel JAvhJ, die wordt gekozen door een zeer gerenommeerde vakjury, wordt ook de publieksprijs weer vergeven.

Timeline
Vanaf 1 september 2016 kunnen jonge ambtenaren worden genomineerd (of zichzelf nomineren). Op 1 oktober 2016 sluit de nominatieperiode en wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. Deze worden tijdens de Ambtenaar 2.0 dag op 7 oktober in Hoofddorp bekend gemaakt. Uit de selectiedag op 4 november rollen de vier finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingsavond op 19 januari 2017 in Utrecht.

Achtergrond verkiezing
We organiseren de verkiezing om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren bij de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren. Op 21 januari 2016 werd Souhail Chaghouani in Schiedam door de vakjury verkozen tot Jong Ambtenaar van het Jaar 2016 (JAvhJ16). Souhail staat met deze eervolle titel in een prominent rijtje van winnaars.Winnaars van de afgelopen jaren waren Dagmar Winkelhorst, Wybren Jorritsma, Katherine Diaz en Christophe van der Maat.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: