Verborgen helden

Boek: Ambtenaren!Een jaar geleden kwam het boek Ambtenaren. 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten uit. Daarin werden honderd ambtenaren die sinds 1815 een unieke bijdrage hadden geleverd aan het Nederland van nu in beeld gebracht. Verborgen helden, die vaak achter de schermen een cruciale rol spelen.

En zo spelen dagelijks honderdduizenden ambtenaren een belangrijke rol om Nederland draaiende te houden. Allemaal verborgen helden die zich elke dag opnieuw inzetten voor de publieke zaak. Die zouden best wat vaker in beeld mogen komen. Daarom hebben we daar een rubriek voor op De Ambtenaar natuurlijk!

Verborgen heldenOok bij onze zuiderburen zijn ambtenaren dagelijks in touw. Enkele studenten waren van mening dat ook die verborgen helden eens in beeld gebracht zouden mogen worden. Ze kozen er zeven uit: een pluimveetechnicus, een botanicus, een rattenvanger, een topsporter, een twitterende boswachter, een wegeninspecteur en iemand van de taaltelefoon.

Benieuwd naar hun verhalen? Kijk op Verborgen helden.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: