Taaltips voor de ambtenaar!

Wie schrijft. Foto Phil Kleingeld

Ambtenaren moeten bij het schrijven altijd letten op twee zaken. De teksten moeten administratief-juridisch correct zijn én klantvriendelijk. Een goede ambtenaar is iemand die op de juiste manier kan communiceren. Taal is daar heel belangrijk bij. Daarom helpt de Taalunie ons een handje!

Er was al een boekje Helder Haags en een ambtelijk woordenboek online, maar ook de Taalunie heeft acht jaar geleden een boek met taaltips voor ambtenaren uitgebracht: ‘Hopende u hiermede van dienst te zijn’. Daar is nu een nieuwe versie van. En het mooiste, deze kun je gewoon als pdf downloaden.

En als je even niet meer weet hoe het ook alweer zit met die soms beste complexe taalregels, dan kun je natuurlijk altijd op Taaladvies.net kijken. Prima dienstverlening, toch?

Foto: Phil Kleingeld

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: