Ruim 20.000 abonnees voor vloggende politieman

Vloggen is bloggen met de video. Je vertelt je verhaal via YouTube dus. Dat leek Jan-Willem, motoragent in Almere Buiten Hout, een mooie manier om te laten zien hoe zijn werk eruit ziet. Hij is nu twee weken bezig en heeft al ruim 20.000 abonnees. Ruim 400.000 keer zijn de filmpjes nu bekeken en de verkeerscontrole van drie dagen geleden zelfs meer dan 50.000 keer.

Hij is er zelf ook verrast over. In het laatste filmpje bedankt hij al zijn abonnees … om vervolgens weer gewoon verslag te doen van zijn nachtdienst. Een mooie manier om het werk van een ambtenaar in beeld te brengen. Zijn er nog meer vloggende ambtenaren?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: