Het is een belangrijke dag vandaag

Celebrate Public ServiceHet is een belangrijke dag vandaag. En dan doel ik niet op het feit dat de inwoners van Groot-Brittannië vandaag in een referendum mogen beslissen of ze mee willen blijven doen aan de Europese Unie. En ik heb het ook niet over de geboortedag van Floris de Vijfde (of Messi), noch over de verjaardag van mijn vader. Nee, dit is een feest voor ons allemaal.

Op 23 juni is het namelijk Public Service Day, zeg maar Wereldambtenarendag. Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties zegt het aldus:

“On this Public Service Day, I thank all public servants for their daily efforts to make a difference. I also call upon young people everywhere to consider dedicating themselves to the noble cause of public service as we strive to build a future of dignity of all.”

De dag gaat gepaard met een internationale conferentie, die dit jaar weliswaar wordt overgeslagen maar volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Gisteren maakte minister Blok van Wonen en Rijksdienst bekend dat Nederland volgend jaar zal optreden als gastland. Een mooie blijk van waardering van Nederland en de Nederlandse ambtenaren.

Tot zover het officiële deel. Uiteindelijk gaat het niet om conferenties, maar om mensen. Hoe vier jij de Public Service Day? Heb je je collega’s al gefeliciteerd? De politieman op straat? De bode bij de ingang? Of via Twitter met de hashtag #publicserviceday? Laat het horen!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: