“Overheidspersoneel werkt vaak onveilig”

Hulpverlener van het jaar

Ondanks verbeteringen constateert de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) dat voor veel ambtenaren de arbeidsomstandigheden nog te onveilig zijn. Dat is de conclusie van het onderzoeksrapport van de inspectie over de jaren 2011-2015.

Trouw wijdde er gisteren een artikel aan met bovenstaande titel. De Inspectie zelf omschrijft het als volgt:

“De sector overheidsdiensten is een van de prioritaire sectoren waar de Inspectie SZW de afgelopen vijf jaar, op basis van de inspectiebrede risicoanalyse, relatief veel capaciteit heeft ingezet voor verbetering van de arbeidsomstandigheden. De Inspectie constateert dat er in de afgelopen jaren veel ten goede is veranderd. Toch zijn er nog de nodige aandachtspunten, met name voor politie en brandweer.”

In het onderzoek is gekeken naar het arbobeleid en gevaarlijke situaties op het werk, maar ook naar ziekteverzuim en stress. Mede dankzij het programma Veilige Publieke Taak is er veel aandacht bij overheidsorganisaties voor de werkomstandigheden van medewerkers, maar aandacht blijft dus nodig!

Lees hier het hele rapport.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: