Live vanuit Bodegraven-Reeuwijk: congres Organiseren met Perspectief

Verschillende overheidsorganisaties zijn aan het zoeken naar nieuwe manieren van organiseren om beter aan te sluiten op wat er in de samenleving gebeurt (zie bijv. Nijkerk). In Bodegraven-Reeuwijk wordt gewerkt onder andere met zelfsturende teams en hun gedachtegoed willen ze graag delen met andere overheden. Daarom organiseren ze donderdag 26 mei een eigen congres: Organiseren met Perspectief. De hashtag is  en De Ambtenaar doet live verslag!

Live verslag van #OmP16!

Vanaf fort Wiereckeschans in Bodegraven zijn een dag lang lezingen en werkgroepen om te leren over nieuwe manieren van werken voor gemeenten en andere overheden, zie het programmaDe Ambtenaar doet verslag zodat nog meer ambtenaren kunnen meekijken!

De dag begint met een aantal inspirerende sprekers:

1. Thom Verheggen over ontmanageren


2. Kim Spinder over innovatie en werken zonder e-mails


3. Paul Verburgt over ‘minimal management’, zie ook dit artikel


Voor de pauze begint heeft de zaal de mogelijkheid om wat vragen te stellen aan de sprekers.

Tijd voor pauze!


11.30 uur

Burgemeester Christiaan van der Kamp vertelt waarom de gemeente dit congres organiseert. Toen de COA vroeg om opvangplaatsen voor asielzoekers had hij de volgende ochtend een team bij elkaar dat alles zelf heeft geregeld. Zo hoort het en IND, COA en Rode Kruis complimenteerden de gemeente met de goede organisatie. Evenzo is dit congres alleen georganiseerd door de medewerkers en zonder extern bureau.


Jozias van Artsen, burgemeester van Den Haag, put uit zijn lange ervaring in het openbaar bestuur en vertelt over de manier waarop verandering tot stand kankomen in de Nederlandse polder.


Gemeentesecretaris Johan de Jager sluit het ochtendprogramma af:


Daarmee eindigt het ochtendprogramma en het plenaire deel. Vanmiddag vinden de werkgroepen plaats. Het live verslag eindigt, maar je kunt de rest van de dag volgen via Twitter, de hashtag #OmP16.

 

 

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: