Het ambtenarenpanel: jouw ideeën over Nederland!

Ambtenaren laten meedenken en meepraten over allerlei onderwerpen, waardoor Nederland nog mooier en aantrekkelijker wordt. Het ambtenarenpanel maakt het mogelijk!

De praktijk leert dat iedereen wel een mening heeft over verschillende onderwerpen. Zeker als het gaat over onderwerpen die de Nederlandse overheid aangaat. Iedereen praat erover, maar weinig tot niets wordt vernomen van de verantwoordelijke (uitvoerende) personen: de ambtenaren. Dit is vreemd, aangezien bij deze groep de vak- en praktijkkennis aanwezig is.

Door lid te worden van het ambtenarenpanel geef je als ambtenaar maandelijks, anoniem, je mening over actuele onderwerpen. Raadplegingen onder ambtenaren vinden in Nederland (nauwelijks tot) niet plaats. Het is tijd om dat te veranderen. De kennis van ambtenaren kan nog beter worden ingezet. Vandaar het ambtenarenpanel.nl.

Wat is een raadpleging?

Een raadpleging is anders dan een opiniepeiling. Een raadpleging mikt op de juiste oplossingsrichting. Waar een opiniepeiling blijft hangen bij de wat-vraag, gaat de raadpleging op zoek naar de tip (de ‘raad’).

Doordat we aan meerdere ambtenaren ‘raad’ (tips) vragen, ontstaat er denkkracht. Twee ambtenaren weten meer dan één ambtenaar. Laat staan, wat er gebeurt als 100, 300, 500 of 1000 ambtenaren meedenken en meepraten. Nieuwe ideeën ontstaan. Nieuwe wegen openen zich. Dit alles om Nederland nog mooier en beter te maken. Aan het Ambtenarenpanel kunnen diverse maatschappelijke vraagstukken worden voorgelegd.

Meer informatie over het ambtenarenpanel? Ga naar www.ambtenarenpanel.nl en klik op ‘Info’.

https://ambtenarengeschiedenis.pleio.nl/file/download/32118472

Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten

Win een exemplaar van Ambtenaren!

Meedenken en oplossingen aandragen voor het verbeteren van Nederland is sowieso een goede reden om mee te doen aan het ambtenarenpanel, maar er is meer! Als je nu lid wordt, maak je kans om een exemplaar van het boek Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten winnen. Heel toepasselijk, lijkt me.

Hoe je meedoet? Volg deze link en vul je mailadres in. Je ontvangt dan spoedig bericht van deze eerste raadpleging.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. Heel goed idee Davied! Ik deel je bericht graag.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: