Militaire Willems-Orde voor Korps Commandotroepen

Willemsorde voor Korps CommandotroepenNa Marco Kroon en Gijs Tuinman is er opnieuw een Militaire Willems-Orde uitgereikt, deze keer aan een eenheid van het Korps Commandotroepen. Zij werden in 2009 gedropt achter de vijandelijke linies om steun te verlenen aan ISAF-operaties in Afghanistan.

Bijzonder is dat voor het eerst sinds 1949 valschermen operationeel worden ingezet in de strijd. Vorig jaar ontving de eenheid daarom al de ‘operationele vrije val-wing’ (zie afbeelding). Lees het hele verhaal en luister naar de mannen zelf, hier!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: