Hoe veiligheidsregio Drenthe werkt vanuit de bedoeling …

Vakmanschap, verbinding en vertrouwen, dat zijn de kernwoorden van de nieuwe aanpak van veiligheidsregio Drenthe. Na de vorming van de veiligheidsregio en de bijbehorende bezuiniging was het duidelijk dat ze het anders moesten gaan aanpakken. De regels en controles stonden in de weg van de bedoeling, een veilige samenleving.

Iedereen werd gevraagd om mee te denken en er kwamen ruim 400 ideeën binnen om efficiënter te gaan werken, maar ook om beter te focussen op wat er nodig is om de samenleving veiliger te maken. Goedkoper en beter tegelijk dus. Bekijk het filmpje om te zien hoe ze dat hebben aangepakt.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: