Aan het werk bij DT&V

De Dienst Terugkeer & Vertrek van het ministerie van Veiligheid en Justitie begeleidt uitgeprocedeerde asielzoekers bij hun terugkeer naar eigen land. Daar is veel in te doen momenteel, dus ze zoeken nieuwe collega’s. Met een teken/filmpje.

Werken voor Nederland organiseert regelmatig een ‘in house dag’ om mensen te werven uit een specifieke doelgroep (bijv. ICT’ers). De AIVD doet het nog creatiever. Zij plaatsten ooit een spel op internet om de juiste kandidaten te vinden. DT&V is creatief met video.

In het filmpje wordt in beeld gebracht waar het werk van medewerkers uit bestaat, maar ook welke dilemma’s en keuzes erbij komen kijken. Het is ambtelijk werk in een uitdagend werkgebied, met moeilijke maar ook mooie verhalen. Die verhalen lees je overigens hier.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: