Vandaag! Live! Op #JAVHJ16

Wie neemt het stokje over van Dagmar Winkelhorst? Wie wordt jonge ambtenaar van het jaar 2016? Dat horen we vanavond in Schiedam tijdens de verkiezingsavond die wordt georganiseerd door Futur. De Ambtenaar heeft Puck van Tilburg als verslaggever gestuurd in beeld te brengen wat er gebeurt. Vanaf 19 uur verschijnen haar berichten hieronder!

21.07 uur
Met het optreden van Sharon Doorson begint de rest van de avond. Deze blog is gesloten.

21.02 uur
Met tromgeroffel wordt bekend gemaakt: Souhail Chaghouani is de nieuwe Jonge Ambtenaar van het Jaar!

21.00 uur
En dan is het nu tijd om de winnaar bekend te maken. De jury vertelt dat ze het erg lastig hebben gehad. Het was duidelijk dat alle kandidaten erg sterk waren; ze hebben allemaal lef. Ze geeft aan dat de winnaar het spannend heeft gemaakt en in staat is om een flinke swung aan de overheid te geven.

20.50 uur
Dagmar Winkelhorst mag nog een keer aan het woord als Jonge Ambtenaar. Als winnaar van de vorige verkiezing heeft ze veel kansen gehad, maar ze vertelt ook over de moeilijke dingen die ze het afgelopen jaar heeft meegemaakt. Een mooi, persoonlijk verhaal van een terechte winnaar.

20.45 uur
Renee Lameijer vertelt over de Jonge Ambtenaren Dag, een evenement dat zich ook richt op jonge ambtenaren. Ze maakt officieel het thema bekend: The Perfect Fit! Het vinden van een goede balans tussen ons werk- en ons privéleven is een uitdaging; van de jonge werknemer wordt steeds meer verwacht. Er is namelijk een constante druk om te presteren. Hoe red JIJ je in de huidige maatschappij? Door te zorgen voor de ‘perfect fit’!

20.40 uur
De winnaar van de publieksprijs is bekend! Mark Brouwer heeft gewonnen. Het was een close call!

20.35 uur
Lisa van der Heijden mag nu vertellen over Serious Ambtenaar. In 2012 bedachten de kandidaten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing dit concept en inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen dat geld op haalt voor Serious Request.

20.30 uur
Souhail Chaghouani vraagt zich af wat authentiek en echt zijn is. Volgens hem is geloven in jezelf de kracht van succes. Om een betrouwbare overheid te zijn moeten we niet alleen communiceren, maar dat ook vertalen naar gedrag. Alleen dan is het gedrag en de communicatie in lijn met elkaar,  ‘ congruent’ zoals Souhail dat noemt. 

20.28 uur
Jorrit Blaas vertelt over onderwijs; hij is zowel ambtenaar als leraar. Iedereen heeft in Nederland een mening over hoe je onderwijs vorm moet geven, dat maakt het lastig om het onderwijs te verbeteren. Dat is volgens Jorrit een uitdaging, geen probleem. Hij vindt de verbinding tussen praktijk en beleid belangrijk. Het is belangrijk om met elkaar de neuzen op dezelfde kant te hebben.

20.25 uur
Mark Brouwer is de volgende kandidaat. Hij wil werken aan een veilig en welvarend Nederland. Hij denkt dat hij kennis kan delen en kan halen. Hij wil leiding geven. Zijn tip: vertel in leiding geven altijd waarom je iets doet, niet hoe je iets moet doen. Dan krijg je verantwoordelijke en creatieve werknemers. Leiding geven betekent leading by example en staat of valt met het team.

20.20 uur
De eindstrijd begint! Alle kandidaten krijgen twee minuten de tijd om nog een keer de jury te overtuigen ze de nieuwe Jonge Ambtenaar van het Jaar moeten zijn. Ellen de Milliano begint. Het is haar droom om in heel Nederland het gesprek aan te gaan en mensen in beweging te krijgen. Ze durft knopen door te hakken, maar is ook in staat om goed te luisteren. Ze omschrijft zichzelf als een gevoelsleider, dat is volgens haar in deze tijd de sleutel tot succes.

20.15 uur
De kandidaten krijgen moeilijke vragen voor de kiezen. Daarnaast krijgen ze een aantal dilemma´s voorgelegd, de een lastiger dan de ander: Assad of Putin? Nederland of Europa? Panty of blote benen?

20.00 uur
De kandidaten zijn Souhail Chaghouani, Jorris Blaas,  en Mark BrouwerZe worden voorgesteld aan de hand van mooie filmpjes. Het is duidelijk dat al deze kandidaten niet zomaar jonge ambtenaren zijn, maar allemaal op hun eigen manier net een stapje verder gaan. 

19.55 uur
Bartho Boer vertelt dat er 50 jonge ambtenaren waren aangemeld voor de verkiezing. Daar is een selectie van tien van gemaakt. Vandaag zijn er nog vier van hen over. Eén van hen krijgt van de jury de titel ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’. Er is daarnaast een publieksprijs te vergeven.

19.50 uur
Florus van der Linden van Futur vertelt waarom ze de avond organiseren. Het thema van dit jaar is ‘aan het roer’ het gaat erom lef te hebben als jonge ambtenaar, om buiten de kaders te kijken en waar mogelijk te handelen. Het gaat om jonge ambtenaren die bereid zijn om net iets anders te doen!

19.45 uur
Bartho Boer trap de avond af. Hij heet iedereen welkom. Hij vertelt dat je als winnaar een wisseltrofee en natuurlijk de eeuwige roem krijgt.

19.43 uur
De aftrap begint over een paar minuten.

19.30 uur
De zaal loopt langzaam vol, de spanning stijgt. Iedereen verzamelt zich rondom het podium in de theaterzaal in Schiedam. De gasten worden allemaal welkom geheten door het welkomstcomité:

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: