Souhail Chaghouani Jonge Ambtenaar van het Jaar

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016Souhail Chaghouani is verkozen als Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016. Tijdens een spannende avond met drie tegenkandidaten kwam hij als winnaar uit de bus.

Verbinding en verrassing

In Schiedam nam Souhail het op tegen Ellen de Milliano, Jorrit Blaas en Mark Brouwer. Allemaal overduidelijk talentvolle jonge ambtenaren, allemaal met de nodige dosis lef. Het was voor de jury geen makkelijke keuze, maar volgens de jury was Souhail de beste jonge ambtenaar. De jonge ambtenaar weet in zijn werk als Teamcoördinator Financieel beleid en beheer bij de gemeente Baarn verbindingen te leggen op rationeel, emotioneel en maatschappelijk gebied. Ook maakte hij het spannend, hij wist gedurende de hele avond te verrassen. Met deze winst liet Souhail 50 kandidaten achter zich. Hij wint een Ervaringsprijs van VNGi en de felbegeerde wisselbeker.

Publieksprijs

Elk jaar wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. In aanloop naar de verkiezing kon het publiek stemmen. Mark Brouwer, die Kapitein der Mariniers is bij het Ministerie van Defensie, mocht de prijs mee naar huis nemen. Mark wint een opleidingscheque van 5.000 euro van de bestuursacademie. Daarnaast krijgen alle finalisten een coachingstraject met de Overheidsmanagers van het Jaar, aangeboden door de Stichting Overheidsmanager van het Jaar en Conclusion.

FUTUR

De verkiezing werd georganiseerd door stichting FUTUR. In aanloop daar naartoe organiseert deze stichting verschillende evenementen en activiteiten gericht op netwerkvorming, uitwisseling van kennis en ervaringen ten behoeve van de inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van jonge ambtenaren.

Live blog

Wil je nog meer lezen over de verkiezingsavond? Gisterenavond was ik bij de verkiezing en schreef ik een live blog. Die lees je hier.
Het verslag in Binnenlands Bestuur staat hier.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: