Ambtenaar in beeld: Eva (8) politie te paard

In het overzicht van gisteren stonden onze geüniformeerde vrienden er nog wat flets op, maar dat hebben ze weer helemaal goed gemaakt vanwege Eva. Eva is een meisje van 8 jaar, die in groep 3 zit en heel graag bij de politie te paard wil. Zo graag zelfs, dat ze een sollicitatiebrief stuurde naar het korps in Haarlemmermeer. Die was hier zo van gecharmeerd, dat de commissaris zelf de sollicitante uitnodigde op het bureau in Hoofddorp.

Deze week was het zover en kwam ze solliciteren bij de politie Haarlemmermeer. Het sollicitatiegesprek werd o.a. gevoerd met de teamchef van het basisteam politie Haarlemmermeer en een tweetal collega’s van de bereden politie van de Landelijke Eenheid. Uit het verslag dat de politie op Facebook zette blijkt dat Eva een ontzettend leuke dag heeft gehad. De dag werd afgesloten met een groepsfoto en Eva kreeg een aantal cadeaus mee, waaronder een echt hoefijzer van een politiepaard.

De sollicitatie is niet onopgemerkt gebleven. Diverse media hebben er over bericht en ook op social media zijn de reacties louter positief. Zelf zegt de politie in Haarlemmermeer er het volgende over:

Op een ludieke en uitzonderlijke manier hebben wij Eva vandaag in het zonnetje gezet. Niet eerder hebben wij als basisteam Haarlemmermeer een sollicitatiebrief van een kind ontvangen. Een mooi initiatief bij de start van een nieuw jaar, is onze achterliggende gedachte geweest. Mocht er in de toekomst een open dag worden gehouden dan zijn andere kinderen met hun ouders uiteraard ook welkom!

Wil jij later bij de politie werken? Kijk dan op deze of deze site. Daar vind je ook een filmpje over een training van de bereden politie.

Maarten ter Horst

Werkt voor een middelgrote gemeente in de Randstad. Doet dingen in het vastgoed én organisatieontwikkeling. Is oprichter van I AMbtenaar. Houdt van halfvolle glazen, maar is positief kritisch. Redacteur van De Ambtenaar.

2 reacties

 1. Davied schreef:

  Als je de rotte appels verwijderd hou je de leuke ambtenaren over! 😉

 2. Davied van Berlo schreef:

  Naar aanleiding van dit artikel ontving de redactie onlangs onderstaand bericht:


  Geachte redactie,

  Ik ben Arun Kumar een film maker en vader van twee ontvoerd kinderen (Eva En Rutger) van hoofddorp.

  Eva Kumar(8 jaar), acht jaar oud, is door haar moeder ontvoerd naar Afrika. Uw krant heeft al eerder over Eva geschreven, dat was toen ze op dec 2015 (http://www.deambtenaar.nl/2016/01/ambtenaar-in-beeld-eva-8-politie-te-paard/) solliciteerde bij de politie van Hoofddorp. Toen wilde ze nog andere mensen in nood helpen. Nu hebben zij en haar jongere broertje Rutger (4jaar), zelf alle hulp nodig die ze maar kunnen krijgen.

  Op 23 juni heeft hun Nederlandse moeder (Ischa Bade) beide kinderen ziek gemeld op hun basisschool en kinderopvang, het huis laten leeghalen door een verhuisbedrijf om vervolgens stiekem naar het buitenland te vertrekken. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, ware het niet dat het gezin onder toezicht stond van de Raad voor de Kinderbescherming, het zogenoemde OTS. Zo heeft ze zichzelf, en de kinderen, onttrokken van een rechtelijke uitspraak.

  Zowel de school als Bureau Jeugdzorg Amsterdam, hebben enkele dagen na het vertrek aangifte gedaan van vermissing en ontvoering. De politie is momenteel hard op zoek naar de kinderen, maar extra informatie zou het proces kunnen versnellen. Volgens de politie zijn moeder en de kinderen vrijwel zeker niet meer in Europa. Eva en Rutger zijn hoogstwaarschijnlijk meegenomen naar Afrika, zonder dat ze de benodigde vaccinaties hebben gekregen. Ze hebben zelfs niet de kans gekregen om hun schooljaar af te maken en het is nu maar de vraag onder welke omstandigheden ze nu leven.

  Ik, Arun Kumar, vader van de kinderen zou graag aan jullie willen vragen of u Rutger en Eva kunnen helpen door ze aandacht te geven via jullie platform. Kunt u lezers oproepen om via Facebook, Twitter of welke manier dan ook, te vertellen als ze de kinderen hebben gezien. Alle informatie over hun mogelijke verblijf is welkom. Op die manier kunnen we nog beter naar ze zoeken. Ze verkeren in een levensgevaarlijke situatie en elke aanwijzing zou van grote waarde kunnen zijn.

  Mocht u een helpen, artikel willen plaatsen en heeft u nog extra informatie nodig, dan ben ik natuurlijk meer dan bereid om u te woord te staan. Als bijlage stuur ik alvast een eerder geplaatst artikel waaruit een en ander nog duidelijker wordt. Ik mail u omdat u al eerder heeft geschreven over Eva. Ik wil u alvast hartelijk danken voor uw aandacht.

  m.vr.gr.arun

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: