2000 nieuwe ambtenaren: de Rijksschoonmaakorganisatie

Rijksschoonmaakorganisatie“Dan horen ze er echt bij”, aldus minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij heeft het over de honderden schoonmakers die de panden van de rijksoverheid schoon, hygiënisch en werkbaar houden. Vanaf 1 januari zijn zij in dienst van de Rijksoverheid en dus ambtenaren.

De voorbereidingen zijn al bezig vanaf 2014, sinds 1 juli is de directeur, Nicolet Dukker, aan de slag en vanaf vandaag gaan ze de nieuwbakken ambtenaren aan het werk, zo twitterde de minister:

Ambtenaar zijn is echter meer dan het hebben van de aanstelling. Zoals de minister zegt: ze horen nu ergens bij. Aan die nieuwe status kleven rechten en plichten, ambtenaarschap impliceert waarden en verantwoordelijkheden. Wat betekent ambtenaar zijn voor schoonmakers? Hoe zie jij dat?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: