Richard Baas is ambtenaar van het jaar!

Richard BaasGisteravond vond op de Kromhoutkazerne in Utrecht de feestelijke plaats van de Ambtenaar van het Jaar. Eerst was er de PM top 100, daaruit werden vervolgens twaalf finalisten gekozen en nu heeft juryvoorzitter Margo Trappenburg dus een winnaar bekendgemaakt. En die winnaar is Richard Baas!

Baas is zowel senior beleidsmedewerker bij het ministerie van BZK als vrijwillig politieagent in de Schilderswijk in Den Haag. Hij is dus bezig met de grote lijnen én actief op straat. Dat is ook wat zijn collega’s op beide werkplekken aan hem roemen: het vermogen om te schakelen tussen die brede blik en de praktijk van de dag. Lees het portret dat PM van hem maakte en wil je Richard Baas bezig zien, kijk bij TV West!

Een gedeelde derde plaats …

De tweede plaats was voor Stef van de Weerd, senior beleidsmedewerker sociaal domein bij de gemeente Rotterdam, terwijl voor de derde plaats zelfs twee namen staan: Deborah van Duin (gemeente Groningen) en Els Schiltmans (Koninklijke Landmacht). Het waarom daarvan lees je in het juryrapport.

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. 13 juli 2016

    […] En wie was de vorige winnaar ook alweer? Dat lees je hier. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: