Ambtenaar in beeld: Iris van der Horst

Iris van der Horst in DWDDIedereen wil z’n verhaal kwijt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD). Ook voor ons als ambtenaren is dat een prachtig kanaal om te vertellen wat we voor Nederland aan het doen zijn. Maar ja, wanneer komt er nu een ambtenaar aan het woord in DWDD? Nou, vanavond dus.

Iris van der Horst is senior projectmanager urban development bij het ProjectmanagementBureau van de gemeente Amsterdam. Ze houdt zich bezig met fietsbeleid. Daar is steeds minder ruimte voor, zo constateerde ze al eerder in NRC. Maar Amsterdam heeft nog een probleem: fietsende toeristen.

Van der Horst vroeg daarom televisiemaker Maxim Hartman (bekend van Rembo & Rembo) om een paar leuke voorlichtingsfilmpjes te maken. Die waren aanleiding voor DWDD om hem aan tafel uit te nodigen, met Iris op de bank om achtergrondinformatie te geven. Toch nog een beetje tweede rang dus.

Wil je meer weten over het fietsbeleid in Amsterdam, pak dan ook dit zeer bladerbare beleidsplan erbij (met foto’s en infographics)!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: