Wie vallen er in de prijzen dit jaar?

Overheidsmanager van het JaarWe proberen allemaal ons werk goed te doen. Maar wat is goed? Daar is geen zwart/wit antwoord op te geven. Voorbeelden kunnen daarbij inspireren. Voorbeelden van collega’s die iets bijzonders doen, die het anders doen. Die voorbeelden passeerden gisteravond de revue bij de verkiezingsavond van de ‘overheidsawards’.

In de Ridderzaal werd bekend gemaakt wie de nieuwe overheidsmanager van het jaar zou worden, de opvolger van Maarten Hajer. Ook werd de overheidsorganisatie van het jaar gekozen. Vorig jaar kwam Jeugdbescherming Amsterdam die eer toe. Onlangs werden zij zelfs gekozen tot beste overheidsorganisatie van Europa!

De winnaars

Dus wie vielen er dit jaar in de prijzen? De nieuwe overheidsmanager van het jaar is José Manshanden, themadirecteur Sociaal bij de gemeente Utrecht. Ze is “onverzettelijk, inspirerend, vernieuwend en met lef”, aldus de jury. Meer over haar ideeën vind je hier.

CBS overheidsorganisatie van het jaarEn de beste overheidsorganisatie van 2015? Het Centraal Bureau voor Statistiek! Directeur-generaal Tjark Tjin-A-Tsoi ontvangt de trofee uit handen van minister Bussemaker. Het nieuws staat ondertussen vol trots op hun website.

Nog meer winnaars?

Behalve de overheidsmanager en overheidsorganisatie van het jaar zijn er nog meer verkiezingen. Waar blijft de ambtenaar van het jaar? En de jonge ambtenaar van het jaar? Waarom doen we dat niet op dezelfde avond? En waarom is er eigenlijk geen team van het jaar, zoals bij de politie al gebeurt?

Op de ambtenaar van het jaar is het nog twee weken wachten. De finalisten vind je hier. Gisteravond maakte ook Futur bekend wie de vier finalisten zijn voor de jonge ambtenaar. Wordt het Jorrit Blaas, Mark Brouwer, Souhail Chaghouani of Ellen de Milliano? Dat horen we in januari!

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: