Twittercop, het boek!

Het boekMet ruim 9000 volgers is Dirk-Jan Grootenboer één van de bekendste twitterende politiemensen. Behalve via Twitter geeft hij via zijn blog op iDordt.nl een inkijk in zijn werk. En nu heeft hij ook een boek geschreven: “Twittercop in Dordrecht”.

Het eerste exemplaar van het boek werd afgelopen vrijdag uitgereikt aan Henk de Jong, districtschef Zuid Holland Zuid. Hij complimenteert Dirk-Jan met de manier waarop hij laat zien waar het werk van de politie over gaat en hoe hij Twitter inzet in bijvoorbeeld de opsporing. “We hebben de afgelopen tijd gezien dat door sociale media veel zaken opgelost werden.”

Niet elke ambtenaar hoeft natuurlijk een boek te schrijven over z’n werk, maar sociale media kunnen je helpen in je werk en je kunt aan de buitenwereld laten zien waar je werk uit bestaat. Hoe laat jij zien wat je doet?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: