Op Platform O komen theorie en praktijk samen

Logo Platform O

“Weer een nieuw platform?”, hoor ik velen denken. Er zijn al zoveel platformen voor de overheid: Ambtenaar 2.0 is er om kennis uit te wisselen, Pleio om op samen te werken, diverse LinkedIn-groepen rond allerlei thema’s en ga zo maar door. Wat voegt Platform O(verheid) daar nu weer aan toe?

Platform O wil de brug slaan tussen de theorie en de praktijk van het werken binnen de overheid. De site bevat columns en artikelen van wetenschappers, van ambtenaren uit verschillende overheidslagen en van professionals uit de praktijk, zodat die groepen ook van elkaar kunnen leren.

De ambitie is in ieder geval hoog: een uitgebreide redactie, stevige kennispartners en vier themadossiers: Publieke professional, Smart NL, Lokale vernieuwing en Sociale innovatie. Als ambtenaren duiken we natuurlijk meteen op die eerste: wat kunnen we leren over onszelf als ambtenaar?

Even abonneren

Platform O is een samenwerking tussen Stichting Innovatie, Kwaliteit en Professionaliteit van het Openbaar Bestuur (IKPOB), Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), Vereniging voor Bestuurskunde (VB) en Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM). Ook handig: hun gezamenlijke agenda.

Uiteraard is er ook een nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven en niet steeds naar de site terug wil. Ga naar www.platformoverheid.nl en kijk helemaal rechtsonder op de site. Wel verstandig om even te doen … net als de nieuwsbrief van De Ambtenaar natuurlijk!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: