Hoe vast zit de Nederlandse rijksambtenaar?

“Rijksambtenaren moeten vaker van baan wisselen”, kopt de NOS vandaag. “Veel vaker”, meent de Volkskrant. Ze citeren Stef Blok, minister van Wonen en Rijksdienst. Hij stuurt vandaag een brief naar de Tweede Kamer over “mobiliteit en flexibele inzet van personeel voor een toekomstbestendige Rijksoverheid”.

Uitstroom ambtenaren

Volgens Blok blijven de meeste ambtenaren te lang op hun functie zitten en is dat slecht voor de wendbaarheid van de organisatie. De media sprongen er bovenop. Volgens deze column in Elsevier gaat het niet om wendbaarheid, maar om bezuinigingen. De deskundige bij RTL Z wil juist dat ambtenaren zich meer specialiseren.

Feit blijft dat een dynamische samenleving vraagt om een overheid die kan meebewegen, die op het juiste moment de juiste kennis op de juiste plaats kan brengen. Dat vraagt om ambtenaren die willen bewegen en een organisatie die dat faciliteert. Hoe maken we de overheid iets meer tot zwermorganisatie? Ideeën welkom …

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. Peter Dellebeke schreef:

    Laten we eens beginnen om te kijken hoe mensen intern kunnen doorgroeien, in plaats van elk jaar een blik trainees vanaf de scholen binnen te halen…
    Niet alleen om de mensen de gelegenheid te geven door te groeien, maar ook om de kennis op peil te houden.
    Binnen het Rijk zie ik veel vacatures vanaf schaal 10 en hoger, en weinig mogelijkheden om vanaf laten we zeggen schaal 8 door te groeien.
    Wat ik helaas ook zie is dat er veel trainees worden binnen gehaald, die dan wel een papiertje hebben, maar totaal geen feeling of kennis vanuit de praktijk, iets wat men kan ondervangen door juist meer in te zetten op mensen vanaf de lagere schalen die je kan laten doorgroeien..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: