Ambtenaar in beeld: Hans Wanders

Alles wat ambtenaren doen heeft uiteindelijk impact op de samenleving, maar toch springt het werk van sommige ambtenaren meer in het oog dan van anderen. Als je baan voortkomt uit een parlementaire enquête, dan zijn zeker alle ogen op je gericht. Dat is bijvoorbeeld het geval met collega Hans Wanders.

Wanders is chief information officer van het Rijk en eindverantwoordelijke voor het Bureau ICT-toetsing. Dit BIT was één van de aanbevelingen van de commissie-Elias, die een jaar geleden haar rapport opleverde over ICT bij het Rijk. Minister Blok nam deze aanbeveling over en sindsdien ligt de bal bij Wanders.

Vandaar dat gisteren het actualiteitenprogramma Nieuwsuur aandacht schonk aan Wanders om te vernemen hoe de vlag er nu bij staat. Bekijk het programma (6.04 minuten) hier.

Hans Wanders in beeld

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: