Wie wordt de beste ambtenaar van 2015?

PM TOP 100

Al vijf jaar wordt de beste ambtenaar van het jaar verkiezing georganiseerd. Ook dit jaar is de top 100 van beste ambtenaren bekend gemaakt door PM Publiek Denken. Je kan in zes categorieën stemmen en een deskundige jury bepaalt wie zich uiteindelijk de beste ambtenaar van 2015 mag noemen.

Achter de schermen

Het initiatief is gestart omdat ambtenaren volgens de organisatie een beroepsgroep zijn die vooral achter de schermen opereert. PM Publiek Denken wil daarom de schijnwerper richten op ambtenaren die een excellente prestatie hebben geleverd. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Categorieën

Er zijn 100 ambtenaren (of eigenlijk 98 als je goed telt) genomineerd in zes categorieën:

  • Rijk | management
  • Rijk | beleid
  • Rijk | uitvoerend/ondersteunend
  • Decentraal | management
  • Decentraal | beleid
  • Decentraal | uitvoerend/ondersteunend

In elke categorie mag iedereen één stem uitbrengen.

Stemmen

Tot mijn blijdschap en grote verrassing ben ik zelf genomineerd in de categorie decentraal, beleid. Er staan daarnaast nog vele toppers in de lijst.Tot en met 30 oktober kun je stemmen op je favoriete kandidaat. Je kunt stemmen door : ‘ik stem op @naamkandidaat #pmtop100 #pmpubliekdenken’ of door de naam van de kandidaat in de onderwerpbalk te zetten en een mail te sturen naar info@pm.nl. Twitteraars maken kans op een gratis exemplaar van het boek Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten, van Davied van Berlo en Jeroen Pepers.

Jury

Op 10 december wordt er tijdens een feestelijke avond bekend gemaakt wie de jury de beste ambtenaar vindt. De jury bestaat uit Margo Trappenburg (bijzonder hoogleraar bij de Universiteit voor de Humanistiek in Utrecht en columnist voor PM Publiek Denken), Sietske Pijpstra (directeur College van Arbeidszaken bij VNG), Olav Welling (directeur Organisatie en Personeelsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken), Gerharda Tamminga (bestuurslid VGS en gemeentesecretaris Oude-IJsselstreek), Nicoly Vermeulen (directeur SVB), Martin Kuipers (secretaris-directeur hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) en Michaël Munnich (directeur Driessen HRM).

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

1 reactie

  1. Juliaan de Graaf schreef:

    Leuke wedstrijd, 2 jaar geleden heb ik nog de 20e plaats gehaald in mijn functie van marktmeester Bunschoten-Spakenburg.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: