Wie van de drie wordt overheidsmanager van het jaar?

Bij de premierHet is verkiezingstijd! Gelukkig hoeven we niet elk jaar een Tweede Kamer te kiezen, maar het najaar is wel hét moment om de beste [vul zelf maar in] van het jaar te kiezen en we worden dan ook overspoeld met lijstjes en stemverklaringen. Zo ook in overheidsland.

Zo kun je nog stemmen voor de ambtenaar van het jaar (de PM top 100), ben je net te laat om een jonge ambtenaar te nomineren, zijn er drie kandidaten voor de overheidsorganisatie van het jaar en sinds vandaag zijn ook de drie potentiële managers van het jaar bekend.

Vorig jaar was Maarten Hajer van het Planbureau voor de Leefomgeving de winnaar (tweede van links op de foto), dit jaar gaat de prijs naar één van deze drie:

  • José Manshanden, themadirecteur Sociaal gemeente Utrecht
  • Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen, voorzitter Raad van Bestuur woningcorporatie Woonbron
  • Mariël Middendorp, directeur Dienstverlening en Sociaal Domein gemeente Alphen a/d Rijn

Binnenlands Bestuur legt uit waarom deze drie boven de massa uitsteken.

Op 23 november wordt bekend wie de winnaar is tijdens een feestelijk samenzijn in de Ridderzaal. Een jury onder leiding van Ank van Bijleveld hakt de knoop door. De uitslag lees je natuurlijk op De Ambtenaar!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: