Ambtenaar in beeld: Alexander Verbeek

Aan welke mensen denk je bij het onderwerp klimaatverandering? Al Gore waarschijnlijk. Naomi Klein wellicht. Die staan inderdaad op de lijst van tien thought leaders over dat onderwerp, evenals een aantal wetenschappers en publicisten. En een ambtenaar, een Nederlandse ambtenaar, namelijk Alexander Verbeek.

Tien 'thought leaders' op het gebied van klimaatverandering

Alexander Verbeek is een werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsadviseur en verbonden aan een aantal onderzoeksinstellingen op milieugebied. Tevens is hij een actief twitteraar met bijna 70.000 volgers. Op die manier beïnvloedt hij blijkbaar het denken over klimaatverandering, maar zet hij tegelijkertijd Nederland neer als voorloper op milieugebied.

Complimenten dus voor onze collega. Ken jij nog meer ambtenaren die ‘thought leader’ zijn op hun thema, internationaal, nationaal of lokaal? Reageer hieronder!

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: