Nominatieperiode Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 gestart

Op 22 januari 2015 werd Dagmar Winkelhorst in de Hotel Arena in Amsterdam door de vakjury verkozen tot Jong Ambtenaar van het Jaar 2015 (JAvhJ15). Zij draagt dit jaar in heel Nederland de boodschap van de jonge ambtenaar uit en inspireert jonge collega’s om hun rol te pakken in hun omgeving. Dagmar staat met deze eervolle uitverkiezing in een prominent rijtje van winnaars.

Op 1 september 2015 start de nominatieperiode voor de JAvhJ16 verkiezing. Vanaf nu kan iedereen een jonge ambtenaar die in aanmerking zou moeten komen voor deze titel aandragen via de site van FUTUR. Aan het roer! is het motto.

De Verkiezing JAVHJ

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren. Op 21 januari 2016 zal de 15de editie van de verkiezing worden gehouden. Winnaars van de afgelopen jaren waren bijvoorbeeld Wybren Jorritsma, Katherine Diaz en Christophe van der Maat.

De winnaar mag zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen. Hij of zij staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de titel Foto finalisten 2016JAVHJ, die wordt gekozen door een zeer gerenommeerde vakjury, wordt ook de publieksprijs weer vergeven.  Met het winnen van de eervolle titel ontvangt de Jonge Ambtenaar van het Jaar ook een prachtig kunstwerk én een fantastische ervaringsprijs.

Timeline

Vanaf 1 september 2015 kunnen jonge ambtenaren worden genomineerd (of zichzelf nomineren) voor de JAVHJ verkiezing van 2016. Dit kan via het nominatieformulier. Op 13 oktober 2015 sluit de nominatieperiode en wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. Deze zullen tijdens het ambt24 festival op 12 november 2015 bekend worden gemaakt aan het grote publiek. Daarna volgt op vrijdag 20 november 2015 de selectiedag. Op deze dag worden uit de laatste 10 kandidaten de vier finalisten geselecteerd die het op 21 januari 2016 tegen elkaar opnemen op de verkiezingsavond. De locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Profiel

Dit jaar heeft FUTUR de slogan “Aan het roer!”. Voor de verkiezing JAVHJ16 is FUTUR op zoek naar de jonge ambtenaar die het voortouw in de veranderende overheid heeft genomen. Lef heeft getoond om buiten gebaande kaders nieuwe initiatieven te ontplooien.

Meer info

Meer informatie en achtergrond is te vinden op de website www.javhj.nl. Voor persvragen kan contact worden opgenomen met Liang de Beer 06-22613748 of via info@futur.nl.

 

Remy Maessen

Remy Maessen

Limburgse Nijmegenaar die werkt in Twente. Kosmopoliet aan de oostgrens. Parlementair historicus. Vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Wil later Kasper Juul worden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: