Waar zitten de twitterende diplomaten?

Diplomatieke wereldkaartAmbtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken laten graag zien waar ze mee bezig zijn. De Sociale Media Atlas van het ministerie toont 429 Twitter-accounts en 133 Facebook-accounts in 95 landen. En dat is zonder de individuele ambtenaren op het departement in Den Haag.

Het gaat vooral om accounts op Twitter (personen en organisaties) en Facebook (meestal organisaties), maar ook op LinkedIn, Google Plus, Flickr, SlideShare, Storify, YouTube, Vimeo, Pinterest en Weibo (in China) zijn ambtenaren van @minbuza actief.

Dit alles is het resultaat van een bewust beleid van voormalig minister Timmermans, zelf actief op Facebook (en voorheen op Twitter). Hij ziet zijn medewerkers letterlijk als ambassadeurs van zijn organisatie en beleid en spoort hen aan erover te vertellen. Met resultaat!

Ambtenaren BZ mogen actiever twitteren

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: