Ambtenaar in beeld: Bernard ter Haar

Bernard ter Haar. Foto: ABD“Een goede ambtenaar is pragmatisch ingesteld”, zo stelt Bernard ter Haar. Die praktische aanpak was hard nodig toen in 2008 de financiële crisis uitbrak. Ter Haar was op dat moment directeur financiële markten bij het ministerie van Financiën en werd geroemd als de architect van de reddingsplannen voor Fortis, ING, Aegon en SNS

In het Financiële Dagblad staat een uitgebreid interview met hem. De krant noemt hem “de held van de financiële sector”. In 2008 is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2012 werkt hij als directeur-generaal op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: