Wie doet wat in de rechtszaal?

Wie doet wat in de rechtszaal?

Ook in de rechtszaal werken ambtenaren. Wat doen de collega’s daar? Wie doet wat? Bovenstaand plaatje legt het kort en overzichtelijk uit. Wil je meer weten, dan hebben we nog een plaatje en wel eentje waar je op door kunt klikken. En wil je nog meer weten, dan heeft Slachtofferhulp deze video online gezet.

Mocht je je nu afvragen hoe het nu ook alweer zat met die scheiding der machten, de trias politica, dan biedt Rechtsspraak.nl ook hulp. Daar komt onderstaand plaatje vandaan en kun je ook daar op doorklikken. En ja, bij al die organisaties werken dus ambtenaren om het allemaal te laten werken!

Scheiding der machten

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: