Werken bij het Rijk, als je ICT’er bent!

Werken voor Nederland organiseert regelmatig een zogenaamde ‘inhousedag’ om studenten te laten zien hoe divers het werk bij de overheid is. Zo was er al een dag over de rijksfinanciën en over ICT bij het Rijk. Van die laatste dag is nu een filmpje online gezet dat de diversiteit van de overheid mooi laat zien.

11.000 ICT’ers werken er bij het Rijk. Daarbij gaat het niet alleen om de automatisering binnen organisaties, maar ook om de wapensystemen van Defensie, het Nationaal Cyber Security Center, big data van de Belastingdienst en analyses bij de Auditdienst.

“Ik had niet gedacht dat het zo interessant zou zijn”, zegt één van de aanwezige studenten dan ook. Dagvoorzitter Danny Mekić meent dat het Rijk er goed in geslaagd is te laten zien hoe divers het werk is en hoe snel de ontwikkelingen gaan binnen het Rijk.

Deelnemende organisaties

 

 

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. 4 februari 2016

    […] regelmatig een ‘in house dag’ om mensen te werven uit een specifieke doelgroep (bijv. ICT’ers). De AIVD doet het nog creatiever. Zij plaatsten ooit een spel op internet om de juiste kandidaten […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: