Van spelling ‘Rijk’ naar een beter online imago Rijk

Stel, je weet even niet hoe je iets moet spellen. Kort navraag doen bij je collega’s op de flexplekken om je heen en je kunt weer verder. Zo ook gisteren op een doodnormale middag op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ging ditmaal over onszelf, namelijk het woord ‘Rijk’. Een kort gesprek tussen collega’s volgde over de spelling en hoe afgeleide woorden geschreven moesten worden. Om zeker te zijn werd het gegoogled en kwamen zo terecht op de pagina van www.onzetaal.nl, die in dit soort situaties uitkomst biedt.

Op de pagina over de spelling van het woord Rijk kwam ik de volgende zin tegen: “Niet veel jongeren ambiëren een carrière als rijksambtenaar”. Als 27-jarige ambtenaar die minder dan een jaar geleden als rijkstrainee was begonnen, was ik het uiteraard niet eens met deze zin. Om er direct wat aan te doen tweette ik naar @onzetaal, omdat mijn collega @rijksmandy vertelde dat zij tamelijk actief zijn op Twitter. Dat bleek meer dan waar. Binnen vijf minuten had ik reactie en was de pagina aangepast. Nu staat er “Hoeveel jongeren ambiëren een carrière als rijksambtenaar?”. Door mijn collega @vwinckel werd er nog een schepje bovenop gedaan, maar daar kwam helaas geen reactie meer op.

Verschillende tweets

Waar een kort gesprek op een willekeurige woensdagochtend al tot kan leiden. Wij rijksambtenaren (zonder hoofdletter) weer een stukje wijzer en het Rijk (met hoofdletter) online een beter imago.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: