Politieagenten bedreigd om dood Mitch Henriquez

Twee fenomenen waar ambtenaren steeds meer mee worden geconfronteerd: tijdens het werk gefilmd worden en oordeelsvorming via sociale media over het werk. Dat geldt voor steeds meer functies, maar vooral voor politieambtenaren. Rond de dood van Mitch Henriques wordt dat weer extra duidelijk. De smartphone als wapen, kopt het dagblad Trouw.

Tweet van SchilderswijknetwerkDat ons werk transparanter wordt, dat is logisch in een digitale netwerksamenleving. Dat we worden aangesproken op onze dienstverlening en ons handelen is ook goed. Wanneer dat echter leidt tot een hetze of zelfs bedreigingen, dan gaat het te ver. Dat raakt mensen persoonlijk.

Diverse politieagenten zijn naar aanleiding van de dood van Henriquez bedreigd. Marius Blok, wijkagent in de Schilderswijk, heeft zich onlangs uitgesproken om het beeld dat hij betrokken zou zijn tegen te spreken. Een ingrijpend verhaal, dat ook door de media wordt opgepakt gelukkig. De eerste aanhouding voor de bedreigingen is ondertussen verricht.

 

 

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: