Ook gemeenteambtenaren krijgen bonus uit hun pensioenpot

Het pensioenakkoord van 2014 betekende een versobering van de pensioen van ambtenaren. Er komt in het vervolg minder geld in de pot doordat werkgevers minder gaan bijdragen. De vakbonden eisten vervolgens dat werknemers, wij dus, zouden delen in dit financiële voordeel. Best een logische vraag, lijkt me.

Rijksambtenaren kregen in april al een loonsverhoging van 0.8% en nu is er ook een akkoord gesloten met de VNG, als vertegenwoordiger van de gemeentelijke werkgevers. Het resultaat: op 1 oktober en op 1 juli volgend jaar krijgen gemeenteambtenaren er eenmalig 0,74% bij. Feestje?

Dat valt nog te bezien. De angels schuilt in het woord ‘eenmalig’. Of het blijvende financiële voordeel van de pensioenversobering leidt tot een blijvende loonsverhoging staat in het najaar ter discussie als VNG en vakbonden de degens kruisen over een nieuwe cao. Nog even wachten met de bubbels dus.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: