Geautomatiseerde ambtenarenhumor. Verzin jij iets beters?

Dagelijks kijk ik op Twitter wat er wordt gezegd over ambtenaren (zoek naar ‘ambtenaar‘ of ‘ambtenaren‘ en verbaas jezelf). Op die manier vind ik pareltjes voor de dagelijkse ambtenarentweet, maar zie ik ook enorm veel zogenaamde ambtenarenhumor voorbij komen, zoals deze:

Ambtenarenhumor

En ik weet ondertussen ook waarom ambtenaren hun wekker op 16.45 uur zetten, waarom ze op maandag het hardst moeten werken en waarom ze ’s ochtends niet uit het raam kijken. Hilarisch allemaal, zeker als je diezelfde grap voor de 237e keer voorbij ziet komen.

Frisse ambtenarenhumor bestaat niet, maar soms zie je een variant op een klassieker. Ik ben daar altijd heel blij mee. Iemand heeft dan een paar seconden van zijn leven aandacht gehad voor ambtenaren. Meestal wordt echter dezelfde grap herhaald. Er is vast nog een tweep die ‘m niet kent.

Er is zelfs zo weinig variatie in ambtenarenhumor dat het een automatisme lijkt: een automatische ambtenarenhumorgenerator. Vandaag ambtenarengrap 7 graag! Nog even en je hoeft alleen nog maar het nummer te noemen en we kunnen allemaal automatisch in een deuk liggen.

Bij deze draag ik ambtenarengrap nummer 9 bij, inclusief beeld. De automatisering maakt steeds meer werk van ambtenaren overbodig. Zie de tweet hieronder. Humor om te lachen. En nu jij. Verzin jij een nieuwe ambtenarengrap? Wie krijgt nummer 10?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. Te laat door trein, file of verslapen, ‘ ga je vanmiddag toch gewoon wat eerder weg?’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: