De Dag van de ambtenaar 2.0 komt er weer aan!

Dag van de Ambtenaar 2.0 2015De locatie en datum voor de Dag van de ambtenaar 2.0 zijn bekend: op vrijdag 9 oktober in het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch! Een mooie locatie want het provinciehuis is net gerenoveerd en er is een nieuw collegeprogramma met grote ambities voor vernieuwing en verandering van werkwijze van de overheid. En ook dit jaar worden weer inspirerende collega’s gezocht voor een workshop of lezing. Doe jij mee?

Concept

De Dag van Ambtenaar 2.0 draait om contact leggen en leren van elkaar. Het is een netwerk- en studiedag. De dag is bedoeld voor ambtenaren en anderen die zich willen inzetten voor een betere, effectievere overheid.  Het is een initiatief van Ambtenaar 2.0, een netwerk van mensen binnen en buiten de overheid die samen werken aan vernieuwing.  De dag wordt georganiseerd door leden uit het netwerk Ambtenaar 2.0 en zij werken samen via deze Pleio-groep.

Zesde editie

In 2009 werd de dag voor het eerst georganiseerd. Steeds meer mensen werden lid van de netwerksite van Ambtenaar 2.0. Nieuwsgierig geworden naar de mensen achter de avatars werd er een bijeenkomst organiseren. Er was geen budget, maar toch werd het een geweldig succes. BMC in Amersfoort was de eerste gastheer. Zij stelden de catering en ruimtes ter beschikken. De leden van het netwerk verzorgden (gratis) de workshops. Seats2Meet in Maarsen, provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en provincie Zwolle volgden in de jaren daarna. Vorig jaar was alweer het eerste lustrum en zetten de gemeente Lelystad, het waterschapshuis Zuiderzeeland en het provinciehuis Flevoland hun deuren voor “Ambtenaar 2.0 Dag” open.

De dag heeft inmiddels ook een broertje dan wel  zusje in de vorm van #DEFNET, Defensie in de netwerksamenleving. Deze dag, met dezelfde formule als de Ambtenaar 2.0 Dag, wordt georganiseerd door het ministerie van Defensie. 

Workshops gezocht

Ken je een heel mooi voorbeeld van Ambtenaar 2.0-werkwijze? Weet je iemand met een geweldig inspirerend verhaal? Ook dit jaar worden er weer workshops gezocht. Als je een workshop wilt geven op de Dag van Ambtenaar 2.0, kun je die aanmelden via Twitter met vermelding @A20dag. Inspiratie nodig? Deze workshops werden vorig jaar gegeven

Let wel op, want als leidraad gelden deze ‘regels’:    

  • De workshop heeft een relatie met Ambtenaar 2.0-onderwerpen. ‘Wij, de overheid‘ is daarbij het leidende thema. Onderwerpen die daarbij horen zijn bijvoorbeeld: Open Overheid; Open Data; werken in de netwerksamenleving; dialogen; online samenwerken; designthinking; Getting Things Done/ Slimmer Werken; innovatie openbaar bestuur; zwermorganisaties; technologische ontwikkelingen en gevolgen daarvan voor de overheid.
  • De workshops worden gegeven om niet. Liefdewerk dus. 
  • Workshops mogen gegeven worden door zowel ambtenaren als niet-ambtenaren.
  • Workshops van liefst een uur. Twee uur is bespreekbaar. 
  • Onze ervaring is dat commerciële verhalen niet worden gewaardeerd door de deelnemers. Een niet-commerciële presentatie van een bedrijf kan natuurlijk wel. 

Inschrijving

Enthousiast geworden om de dag te bezoeken? Je kunt je binnenkort inschrijven. Om deel te nemen is ‘hart voor de publieke zaak’ een vereiste, niet of je wel of geen ambtenaar bent.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: