Ambtenaar in beeld: de OMOOC van Jan Andries Wolthuis

In de universitaire wereld is het hip: MOOC, ofwel Massive Online Open Course, ofwel online college volgen. Studenten vanuit de hele wereld kunnen op die manier bij een gewenste universiteit kennis opdoen en universiteiten kunnen eindeloos veel (betalende) studenten kwijt in de digitale collegezaal. Iedereen blij dus.

Zo’n manier van massaal kennisdelen is ook voor de overheid natuurlijk interessant: zet een interessante lezing over ambtelijk vakmanschap online en elke ambtenaar kan deelnemen. Op die manier is OMOOC geboren, overheids-MOOC dus. Een initiatief van … uh, verschillende interessante organisaties.

Vorig jaar was de eerste serie van acht sprekers over het thema ‘Waar is de overheid van?‘. Ook dit jaar zijn er weer acht, onder de noemer ‘Beter en concreter‘. Onder hen ook enkele ambtenaren.  Zo spreekt Jan Andries Wolthuis van het ministerie van BZK over waar het een ambtenaar uiteindelijk om te doen moet zijn: mensen verder helpen.

 

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: