Wat gebeurt er op een doorsnee dag in Nederland?

Het CBS verzamelt veel gegevens over wat er gebeurt in Nederland. Die cijfers worden gebruikt voor rapportages en adviezen, maar zijn ook door iedereen te bekijken via Statline. Af en toe halen ze er zelf leuke weetjes uit. Volg CBS op Twitter en je wordt met de dag wijzer over ons land.

Deze keer hebben ze er ook een leuk filmpje van gemaakt: Op een doorsnee dag. Het aantal geboorten en sterfgevallen, huwelijken en echtscheidingen, verhuizingen en migraties, etc. Wist jij dat in Nederland evenveel huishoudens met één kind als met twee kinderen zijn? Nu dus wel!

 

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: