“Waar anderen een stap terug doen …”

Tuin van bezinning

Op 6 augustus 2014 achtervolgde motoragent Gino Ruifrok een scooter in de wijk Bezuidenhout in Den Haag. De achtervolging eindigde in een botsing, waarbij Ruifrok het leven liet. Een week later is hij onder grote belangstelling begraven en gisteren is zijn naam bijgeschreven in de Tuin der Bezinning.

Het nationaal monument bevat de namen van alle politieambtenaren die sinds 1946 zijn omgekomen. Jaarlijks herdenkt de politie haar gevallenen en moeten helaas weer namen worden bijgeschreven. Dit jaar nam ook koning Willem Alexander deel aan de ceremonie, zie de video van TV Gelderland en de foto’s van ANP.

“Waar anderen een stap terug doen, moet de politie een stap naar voren doen”, zo verwoordt de directeur van de Tuin der Bezinning het. Als ambtenaar sta je voor het algemeen belang, ook in situaties van onveiligheid. Dat geldt voor diverse ambtelijke functies, maar voor onze politiecollega’s net iets meer. Dat moeten we blijven gedenken.

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: