Vandaag was het Wereldambtenarendag!

Celebrate Public ServiceHeb jij er iets van gemerkt? Kreeg je een spontaan kopje koffie? Of een opgestoken duim van passerende burgers? Gingen mensen enthousiast met je op de foto, een dankbare blik in de ogen? Nee? Dan is Wereldambtenarendag blijkbaar geheel aan je voorbij gegaan, net als aan de rest van Nederland.

Sinds 2003 wordt op initiatief van de Verenigde Naties elk jaar op 23 juni Public Service Day gevierd, ofwel Wereldambtenarendag. Het doel is om stil te staan bij de bijdrage van publieke professionals aan de samenleving en om met name jongeren te interesseren in een carrière voor de publieke zaak. Dat was dus vandaag!

Ook in Nederland?

Op internet komen tweets voorbij uit de VS, Nigeria en Moldavië en in Canada is zelfs een National Public Service Week (helaas vorig week al), maar niks uit Nederland dus. Vooral in Cardiff hebben ze uitgepakt: burgers gaan met ambtenaren op de foto en er wordt opgeroepen stil te staan bij de bijdrage van ambtenaren.

Best sympathiek allemaal. Waarom doen we daar in Nederland eigenlijk niks mee? We beschouwen een goede en betrouwbare overheid een gegeven en de dagelijkse inzet van ambtenaren voor de publieke zaak als normaal. Mogen we daar niet een dagje bij stil staan? Doen we volgend jaar mee aan #publicserviceday?

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. Hans Bongers schreef:

    En zelfs geen fatsoenlijke CAO RIJK! Ook over tot actie? Meld je dan aan op http://www.toerdecao.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: