Tukkers winnen het NK ambtenarenvoetbal

Ambtenaren lui? Vergeet het maar! Liepen we ons in maart al in het zweet tijdens het NK Veldloop Gemeenten gemeenten, gisteren en vandaag sloofden we ons uit op het NK Ambtenarenvoetbal 2015. Het toernooi, dat al sinds 1953 bestaat, werd dit jaar gehouden in de gemeente Oude-IJsselstreek.

Hoewel in hoofdzaak gemeenten zich met een team aanmelden, staat deelname ook open voor andere overheidsinstellingen (provincies, waterschappen e.d.) of daaraan gelieerde instellingen.

Op het toernooi streden 5 dames- en 19 herenteams om de cup. Bijna 400 deelnemers, scheidsrechters en vrijwilligers trotseerden de tropische omstandigheden en speelden hun wedstrijden op de velden van voetbalverenigingen v.v. Genderingen en SDOUC.

Vorig jaar ging de cup bij de vrouwen mee naar de gemeente Houten en bij de mannen naar de gemeente Zoetermeer. Dit jaar versloegen de mannen van de gemeente Enschede in  de finale overtuigend de gastgemeente. Ze veroverden de titel ongeslagen. Ook de vrouwen uit Enschede wonnen de titel. Zij versloegen in een spannende strijd op doelsaldo titelverdediger gemeente Houten. De winnaars ontvingen hun prijzen uit de handen van wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek.

Volgend jaar wordt het toernooi gehouden in de gemeente Schiedam. Inschrijven gaat via de site van de stichting NKA.

Maarten ter Horst

Werkt voor een middelgrote gemeente in de Randstad. Doet dingen in het vastgoed én organisatieontwikkeling. Is oprichter van I AMbtenaar. Houdt van halfvolle glazen, maar is positief kritisch. Redacteur van De Ambtenaar.

1 reactie

  1. 8 juli 2015

    […] jaarlijks terugkerende evenementen zijn de NK Veldloop Gemeenten (25 maart), het NK ambtenarenvoetbal (12 & 13 juni) en de ambtenaren fietstoertochten in Venlo (8 mei) en Zwolle (19 juni). Minder […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: