Serious Ambtenaar: een terugblik

De 151 opdrachten van Serious Ambtenaar zijn achter de rug. Dit jaar nam de gemeente Schiedam de organisatie op zich. Op 1 juli wordt bekend gemaakt wie volgend jaar de kar zal trekken voor deze actie voor het goede doel. Voordat ze het stokje overdraagt heeft de huidige organisatie een enquête gehouden om te leren van dit jaar. De enquête laten mooie resultaten zien.

Vrijwilligers

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat het overgrote deel van de respondenten positief is over Serious Ambtenaar. Zo geeft bijna 90% van de vrijwilligers (724 van de 1500 vulden de enquête in) aan de opdrachten uitdagend te vinden. 92% heeft het idee dat zijn bijdrage een van toegevoegde waarde was voor de opdrachtgever. Bijna 80% van de vrijwilligers heeft het idee dat de resultaten van de opdracht ook daadwerkelijk zal worden opgepakt. 86% van de respondenten overweegt dan ook volgend jaar weer mee te doen. Een super resultaat!

Opdrachtgevers en procesbegeleiders

Ook opdrachtgevers zijn tevreden. Bijna 90% van de respondenten (114 van de 151) is tevreden met het resultaat van het vraagstuk. Een kleiner percentage, maar nog steeds een meerderheid (met 63%), overweegt volgend jaar weer een vraagstuk in te dienen. Ook procesbegeleiders (114 van de 151) vulden de enquête in. Drie kwart van de respondenten zou volgend jaar weer een opdracht begeleiden.

Editie 5

De resultaten laten zien dat het moeilijk wordt om de schoenen van de huidige organisatie te vullen. Toch kunnen ze al rekenen op een hoog aantal vrijwilligers, opdrachtgevers en procesbegeleiders. Op 1 juli draagt Schiedam het stokje over aan een nieuwe organisatie die de vijfde editie van Serious Ambtenaar zal neerzetten. De overdracht vindt plaats in St Joris Doele in Schiedam, vanaf 13.30u.

De volgende organisatie zal zich inzetten om geld op te halen voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Lees hier meer over het goede doel. van de volgende editie van Serious Ambtenaar.

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: