Hoogste ambtenaar bij de EU Nederlands

We mogen trots zijn, want de Nederlander Alexander Italianer wordt de hoogste ambtenaar bij de Europese Unie. Dat schrijft het NRC gisteren. Op dit moment heeft hij nog de dagelijkse leiding over het directoraal-generaal Mededinging, dat toeziet op eerlijke concurrentie. Per 1 september vervangt hij de Ierse Catherine Day als secretaris-generaal van de Europese Commissie; het dagelijkse bestuur van de Europese Unie.

Meer verschuivingen

Er zijn nog meer verschuivingen in de ambtelijke top bekend gemaakt. Zo gaat Maarten Verwey een nieuwe dienst leiden, direct onder Italianer, die lidstaten zal gaan helpen met economische hervormingen. Verwey is op dit moment nog plaatsvervangend directeur-generaal Economische en Financiële zaken.

Dijsselbloem

Er wordt door het Financieel Dagblad gespeculeerd over wat de benoeming zal betekenen voor Jeroen Dijsselbloem. Dijsselbloem wil voorzitter van de Eurogroep blijven, maar er is een kans dat de hoge positie invloed heeft op zijn herverkiezing.

Koenders

Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken is, net als ik, trots op de ambtenaar:

Puck van Tilburg

Bestuurskundige. Werkt als bestuursadviseur bij de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zit in het bestuur van FUTUR.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: