Futour 2015: Écht inspireren is van elkaar leren

Nog veel te vaak zijn gemeenten hetzelfde wiel tegelijk aan het uitvinden. Dat is zonde. Nieuwe digitale middelen maken het steeds makkelijker om informatie uit te wisselen. Tussen sectoren, afdelingen en teams. Maar ook tussen verschillende gemeenten onderling en  bestuurslagen: gemeenten, provincies, het Rijk. Door het hele land zijn  overheidsorganisaties bezig om op een creatieve manier met de uitdagingen van deze tijd om te leren gaan. In een periode waarin communicatie steeds sneller gaat en waarin informatieuitwisseling  makkelijker wordt, is het hoog tijd voor gemeenten om van die mogelijkheden gebruik te maken en ze te verbinden. Zo leren we van elkaar, besparen we kosten én werken we samen aan een kwalitatief betere overheid. Écht inspireren is van elkaar leren, en daarom organiseren FUTUR en het A+O fonds Gemeenten samen de Futour op 23 en 24 juli 2015.

On Tour

De eerste Futour vond plaats in 2014, vanuit het achterliggende idee om innovatieve mensen en toekomstgerichte oplossingen in de publieke sector beter in beeld te brengen. Dit jaar leggen we de nadruk op jonge ambtenaren die op vernieuwende wijze omgaan met alle veranderingen in de publieke sector. Met een bus en een filmploeg bezoeken we in twee dagen zoveel mogelijk jonge ambtenaren in hun organisatie. We interviewen betrokkenen en we gaan  in op de manier waarop overheidsorganisaties in het hele land omgaan met vernieuwing en verandering.

Geef je op!

We hebben al een heleboel aanmeldingen binnen, maar we willen op 23 en 24 juli zoveel mogelijk organisaties door het hele land bezoeken. Ben of ken jij de persoon in jouw organisatie die op een vernieuwende manier aan de slag gaat? Iemand die op een eigenzinnige manier de overheid verandert? Iemand die bevlogen met de publieke zaak bezig is en de leiding durft te pakken? Geef je dan voor 1 juli op via dit aanmeldformulier. Tot dan!

Martine van Dijk is projectmedewerker bij  A+O fonds gemeenten en Remy Maessen is bestuurslid bij FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk.

 

Remy Maessen

Remy Maessen

Limburgse Nijmegenaar die werkt in Twente. Kosmopoliet aan de oostgrens. Parlementair historicus. Vertrouwt op de eigen kracht van mensen. Wil later Kasper Juul worden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: