De gemeente vergrijst. Is dat een probleem?

Vandaag kwam de personeelsmonitor 2014 van het A+O fonds Gemeenten uit. Daarin staat beschreven hoe het staat met het werknemersbestand van de 393 gemeenten in Nederland. Belangrijkste conclusie: de gemeenteambtenaar wordt steeds ouder. Of zoals het persbericht zegt: de gemeente ziet (bijna) Abraham.

In totaal werkten er in 2014 157.980 mensen bij de gemeenten (138.030 fte), wat neerkomt op 9,4 per duizend inwoners. De gemiddelde leeftijd ligt inmiddels boven de 48 jaar. Door de crisis maken maar weinig ambtenaren een overstap naar een baan buiten de overheid en komen er dus nauwelijks jongeren binnen.

Is dat erg? Door de hoge gemiddelde leeftijd is ook het ziekteverzuim hoog. Hoe kleiner de gemeente, hoe lager het ziekteverzuim, maar bij de G4 ligt het percentage ruim boven de 5%. Een groter probleem is dat door de decentralisatie en de opkomst van de netwerksamenleving zijn andere competenties nodig zijn. Daar is dus nauwelijks ruimte voor.

Deze trend zet zich de komende jaren door, zo verwacht het fonds. Binnen vijf jaar is de gemiddelde leeftijd van 50 bereikt. Wat betekent dat voor de gemeente als werkgever? Wat betekent dat voor de vernieuwing van de overheid en de aansluiting met de samenleving? Laat hieronder je mening achter!

Personeelsmonitor gemeenten 2014

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

2 reacties

  1. 29 oktober 2015

    […] ICT’ers en financieel specialisten. Kortom, we worden – als gemiddelde ambtenaar – ouder en hoger opgeleid. En geringer in aantal […]

  2. 25 februari 2016

    […] uitgebracht over het jaar 2014. We bespraken al eerder de gemeentelijke monitor onder de titel De gemeente vergrijst. Is dat erg? Hoe zit het bij de andere decentrale […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: