Date een ambtenaar!

Midzomergrachtfestival

“Je wil niet dat je dochter met een ambtenaar thuiskomt”, zei minister Plasterk afgelopen vrijdag nog. Weliswaar probeerde hij in de rest van zijn speech deze uitspraak recht te zetten, maar de toon was gezet. Blijkbaar doen ambtenaren het slecht op de huwelijksmarkt. De redactie was dan ook blij te lezen over het initiatief “Date een ambtenaar!”

Initiatiefnemer is Tamara Rosenbach, ambtenaar van de gemeente Utrecht. Helaas blijkt het initiatief over iets anders te gaan. Bezoekers van het Midzomergrachtfestival kunnen op 24 juni een date krijgen met een ambtenaar, maar romantiek is niet het doel. De gemeente wil op die manier horen wat er leeft in de LHBT-gemeenschap.

Mooi initiatief natuurlijk, maar het helpt ons niet verder met het probleem dat Plasterk schetste. Of zou er woensdag toch nog spontaan wat moois ontstaan? Zo kun je je aanmelden!

Davied van Berlo

Initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio. Schrijver van de boeken "Ambtenaar 2.0", "Wij, de overheid" en "De Nieuwe Overheid". Redacteur van De Ambtenaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: